Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Filipstads Taekwondo Klubb firar i år 20 år som idrottsförening. Klubben grundades 31/8 1998 av Peter Nordin som fortfarande är huvudtränare i klubben med graden 6 DAN (Sjättegraden svartbälte).

Vi är en förening som satsar stort på breddidrott då vi välkomnar alla som vill träna från 7 års ålder och uppåt. Vi har idag aktivt tränande medlemmar från 7 år upp till 76 år, något som vi är mycket stolta över.
Vi har haft en stor blandning av medlemmar utifrån ålder, kön och bakgrund. Vi har under de senaste åren haft en stor andel asylsökande som medlemmar hos oss. Alla är och har alltid varit lika välkomna till oss.

Vi har varit aktiva i tävlingsverksamheten inom taekwondo. Vi har haft deltagande på i stort sett samtliga tävlingar de senaste åren och fick en medlem uttagen till landslaget i kamp i början på 2018.
Vi har tidigare år haft flera medlemmar uttagna till landslaget.
Vi har dessutom aktiva domare, framför allt i grenen mönster. De är med på de svenska tävlingarna som arrangeras under åren. Klubbens huvudtränare var också domaransvarig för Sveriges domare i mönster samt har representerat Sverige som domare vid ett flertal internationella tävlingar inklusive tre europamästerskap och två världsmästerskap.
Vi försöker delta i utbildningar anordnade av SISU och Värmlandsidrotten, något som brukar vara uppskattat av deltagarna.

 

Sedan några år tillbaka har föreningen satsat mycket medel på att inreda en ny träningslokal med nya taekwondomattor. Vi har även investerat i mycket avancerad tävlingsutrustning i form av ett elektroniskt poängsystem i tre olika storlekar. Detta för att våra medlemmar skall får träna på kampmomentet så realistiskt som möjligt.

 

Vad vill vi göra?
Vi har ett mål att få fram ytterligare elittävlande på både nationell och internationell nivå.

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 18:20

Träningstider
Passa tiderna och stör ej pågående träning! 

Måndag
 18:00 - 19:30 (7 år och uppåt)

Torsdag
 18:00 - 19:30 (7 år och uppåt)

 Träningsavgifter för vårterminen 2022 (betalas senast 2022-04-30)

 350 :-

 I avgiften ingår medlemsavgift med 100:- resterande del är träningsavgift. Bägge avgifterna betalas terminsvis.

 Familjerabatt: -100 kr för andra personen från samma hushåll

                         -200 kr från tredje personen från samma hushåll.

 

Postadress:
Filipstads TKD Klubb - Taekwondo
Peter Nordin, Härlingsängsvägen 18
68232 Filipstad

Besöksadress:
Spångbergshallen, Spångbergsvägen 1
68231 Filipstad

Kontakt:
Tel: 0703111537
E-post: peter@filipstadstaek...

Se all info